×
Valikko

Uudet rullaluistimet vai uudet renkaat?


Jos sinulla on huonolaatuiset rullaluistimet tai ne ovat loppuunkuluneet, saattaa kokonaan uusien luistimien osto olla paikallaan. Muissa tapauksissa uusien renkaiden osto riittää.

Sinulla on rullaluistimet, joiden renkaat ovat jo parhaat päivänsä nähneet, tai jopa irronneet, ja tarvitset siis uudet renkaat. Kysymys kuuluukin: kumpi on järkevämpää, ostaa uudet renkaat vai kokonaan uudet luistimet?

Asiaa pohtiessa kannattaa ottaa huomioon seuraavat seikat:

Uudet rullaluistimet

  1. Halvat rullaluistimet ovat usein halvemmat kuin laadukas rengassetti. Jos siis tarvitset vain perusluistimet, kokonaan uusien ostaminen on järkevämpää, sillä saat kerralla uusittua luistimien muutkin osat.
  2. Jos myös kengät ja laakerit ovat pahasti kuluneet, tulee edullisemmaksi ostaa koko luistin kerralla kuin osat erikseen.
  3. Jos olet siirtymässä sunnuntai-luistelijasta aktiiviharrastajaksi, on järkevää siirtyä kokonaan laadukkaampiin rullaluistimiin.
  4. Jos löydät todella halvat rullaluistimet esimerkiksi hajakokoalesta, voit ostaa rullaluistimet ja siirtää niiden renkaat vanhoihin luistimiisi.

Uudet renkaat

  1. Uudet rullaluistimet tarvitsee sisäänajaa niin kuin mitkä tahansa muutkin luistimet. Jos vanhat luistimesi ovat hyvässä kunnossa ja mukavasti sisäänajetut juuri sinun jalallesi, kannattaa sinun vaihtaa vain renkaat.
  2. Rullaluistimien nopeus riippuu yleensä renkaiden koosta ja laadusta. Jos ostat uudet renkaat, saat silti sen saman tunteen kuin kokonaan uusilla luistimilla liukuessa.
  3. Rullaluistimien hinnasta jopa 80 % saattaa tulla pelkästään renkaista. Jotta valmistajat voisivat myydä myös edullisia luistimia, niihin laitetaan yleensä jo oletuksena halvat renkaat. Jos ostat edullisiin luistimiin uudet renkaat, saat niistä nopeammat ja kestävämmät ostamatta kuitenkaan kalliita luistimia.

Lisätietoa: Rullaluistimien osto-opas

Tuoteryhmät

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot