×
Valikko

Freeskate-rullaluistimien osto-opas

Ennen kuin kuin ostat freeskate-luistimet, sinun tulisi päättää haluatko luistella kaupungissa vai pujotella, sillä erilaiset lattiatyypit vaativat erilaiset renkaat. Sen lisäksi, varmista että rullaluistimet istuvat tiukasti. Lue tämä opas oppiaksesi, kuinka valita sinulle parhaiten sopivimmat freeskate rullaluistimet.

Freeskatet soveltuvat kahteen rullaluistelun päätyyppiin: kaupunkiin ja freestyle slalomiin. Molemmat tyylit vaativat ohjailtavat rullaluistimet; kaupungissa monien suunnanvaihdoksien takia, ja slalomissa, koska sinun tulee pystyä tanssimaan samalla kun pujottelet tötteröiden välissä.

Jos painat enemmän kuin 100 kg, on tällöin hyvä ajatus valita freeskatet kuntorullaluistimien sijaan, vaikka etsisitkin vain rullaluistimia vapaa-ajan käyttöön. Tämä johtuu siitä, että freeskate-luistimien kiskot ovat vahvemmat.

Rengas - koko ja halkaisija

80 mm on tyypillinen halkaisija freeskate luistimille, mutta renkaita saa myös pienemmillä ja isommilla halkaisijoilla:

  • Isommat renkaat mahdollistavat suuremman nopeuden, mutta tarjoavat vähemmän ohjailtavuutta
  • Pienemmät renkaat ovat ohjailtavammat, mutta hitaammat

83 - 86A on tyypillinen rengaskovuus freeskate-luistelussa. Pinta, jolla rullaluistelet määrittää, tulisiko sinun valita pehmeät vai kovat renkaat.

  • Kovemmat renkaat sopivat paremmin asfaltille/betonille, jossa renkaita työnnetään paljon sivusuunnassa nopeissa käännöksissä ja suurissa nopeuksissa. Pehmeiden renkaiden rikkoutumisriski on korkea.
  • Pehmeämmät renkaat soveltuvat sisäurheiluhalleihin, jossa on lakattu puulattia, ja tarvitset parempaa pitoa liukastumisten välttämiseksi.

Laakerit

On tärkeää pitää hyvää huolta laakereista, sillä näin varmistat että freeskate rullaluistimet tarjoavat sinulle aina tasaisen ajon. Tämä tarkoittaa:

  • Vältä vettä ja kosteutta
  • Vältä hiekkaa ja likaa

Laakeri sijaitsee renkaan sisällä ja vaikuttaa siihen kuinka hyvin rengas pyörii. Me Skateprolla määrittelemme normaalisti laakerit ABEC-luokitusta käyttäen, joka kuvaa laakereiden tarkkuutta.

  • Korkeampi ABEC-luokitus tarkoittaa pienempää vierintävastusta, mikä helpottaa nopeuden ylläpitämistä ja saat erinomaisen rullauksen.

Suosittelemme ostamaan laakerit tunnetulta valmistajalta ABEC-luokitukseen keskittymisen sijaan. On olemassa paljon muita parametrejä kuin ABEC, jotka tulevat mukaan kuvioihin kun määritellään laakereiden laadukkuutta. Saattaa käydä niin, että ABEC 5-laakerin suorituskyky on parempi kuin ABEC-7 laakerin. Voit halutessasi lukea lisätietoa laakereista täältä.

Kengät

Freeskate kengät antavat usein suurta tukea käyttömukavuudelle, mutta ne eivät ole yhtä mukavia kuin vapaa-ajan rullaluistimet. Sen lisäksi, kenkäosa on valmistettu jäykäksi käpristymisen välttämiseksi tiukkoja käännöksiä tehdessä. Jotkin mallit ovat jopa lämpömuovattavia erinomaisen istuvuuden tarjoamiseksi, ja jotkut luistelijat suosivat tätä, kun taas osa haluaa ajaa rullaluistimet sisään.

Kiinnitysmekanismi

On tärkeää, että freeskate rullaluistimesi ovat hyvin kiristetyt, jotta ne tarjoaisivat tarpeellisen istuvuuden tiukoissa käännöksissä, tempuissa ja muissa teknisissä vaiheissa jotka vaativat paljon kontrollia. Solkien etuna on, että ne ovat nopeammat kuin nauhakiinnitys, ja samalla yhtä hyvän istuvuuden saaminen on helpompaa.

Kisko

Freeskate rullaluistimien kiskot ovat hyvin kestävät ja ne kestävät hypyistä ja tempuista aiheutuvia iskuja, kuten myös raskaamman kehon painon. Vahva kisko antaa sinulle paremman kontrollin ja voimansiirroon, mikä tarkoittaa sitä että energia, jonka käytät jokaiseen potkaisuun, hyödynnetään tehokkaammin eteenpäin liikkumiseen. Kisko on suunniteltu lyhyeksi, tehden rullaluistimista paremmin ohjailtavat ja tämä on myös yleensä syy sille, miksei freeskate-luistimissa ole jarruja. Joidenkin mallien mukana tulee kuitenkin jarru.

Freeskate rullaluistimien kiskoja on tyypillisesti mahdollista säätää sivusuunnassa joko oikealle, vasemmalle tai keskelle. Näin voit siirtää tasapainopistettä vastaamaan henkilökohtaista mieltymystäsi.

Koko

Tasaisen ja mukavan ajon saamiseksi suosittelemme seuraavaa:

  • Lue tuotesivulla oleva kokotaulukko
  • Valitse noin sama koko, kuin normaali kengän kokosi on
  • Varmista, että rullaluistimet istuvat jämäkästi paremman kontrollin saamiseksi

Suojavarusteet

Suosittelemme aina, että valitset sertifioidut suojavarusteet saadaksesi parasta mahdollista laatua. Tämä syy sille, miksi valikoimassamme on ainoastaan suojia, jotka ovat EN 1078 -standardien mukaisia. Sen lisäksi useimmat suojat ovat rullaluistelijoiden testaamia. Ja muista, että käyttämällä suojia voit oppia nopeammin uusia temppuja sekä muita teknisiä vaiheita, sillä sinulla on enemmän varmuutta kokeilla monimutkaisempia liikkeitä.

Tutustu valikoimassamme oleviin freeskate-luistimiin.

Jos sinulla on jotakin kysyttävää freeskate rullaluistimiin liittyen, olet aina tervetullut ottamaan meihin yhteyttä.

Tuoteryhmät

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot