×
Valikko

Opas pikarullaluistimien ostoon

Suorituskyky on hyvin tärkeä seikka ostaessasi oikeat pikarullaluistimet. Tämä on syy sille, miksi sinun tulisi kiinnittää erityistä huomiota renkaiden kokoon sekä olosuhteisiin, joissa aiot rullaluistimia käyttää, sekä myös oikeaan istuvuuteen. Lue tämä opas saadaksesi lisätietoja siitä, mitkä olosuhteet vaikuttavat rullaluistimiesi suorituskykyyn - saatat päätyä viilaamaan muutamia sekunteja pois kierrosajastasi.

Katso oheinen video, jossa me kerromme kaikkein tärkeimmistä asioista, jotka sinun tulisi tietää ennen kuin ostat uudet pikarullaluistimet. Video on englanninkielinen.

Pikarullaluistimet on optimoitu suuriin nopeuksiin sekä pitkille matkoille. Pääpaino on suorituskyvyssä, ei käyttömukavuudessa, ja tavoitteena on saada maksimaalinen teho irti jokaisesta liikkeestä. Pikarullaluistimia käytetään rullaluistelukerhoissa, kilpailuissa sekä myös tavallisessa kuntorullaluistelussa, kun halutaan kovempia nopeuksia.

Voit lukea semi-pikarullaluistimista tämän oppaan lopusta - ne ovat pikarullaluistimien ja kuntorullaluistimien fuusio.

Pikarullaluistimen renkaat - perustuu olosuhteisiin ja kokoon

Ihan ensimmäiseksi, sinun tulisi valita renkaat halkaisijan sekä tulevan käyttöympäristön perusteella saadaksesi niistä irti kaiken mahdollisen. On olemassa erilaisia teknologioita sekä parametrejä, kuten tuuli ja lämpötila jotka astuvat mukaan kun valitaan renkaita. Esimerkkinä, renkaita on saatavilla märkiin olosuhteisiin, kuten myös sisä- sekä ulkokäyttöön. Tästä johtuen on vaivan arvoista tutustua huolella renkaan tuotetekstiin.

Yleisesti ottaen, pikarullaluistimien renkaille on tyypillistä seuraava:

  • Renkaiden halkaisija on tyypillisesti välillä 90 - 125 mm, helpottaen vauhdin ylläpitämistä sekä varmistaen direktionaalisesti vakaammat rullaluistimet
  • Profiili on kapea, ja se vähentää kitkaa, helpottaen tahdissa pysymistä
  • Renkaan kovuus on asteikon korkeimmasta päästä; 82 - 86A. Kovat renkaat luovat vähemmän kitkaa ja tarjoavat paremman nopeuden. Muista lukea kunkin renkaan tuotesivu, sillä olemassa on myös muita kovuusasteikkoja.
  • Mitä korkeampi hinta, sitä parempaa laatua sekä suorituskyvyn saat

Laakerit

Laakeri sijaitsee renkaan sisällä, ja se on tärkeä renkaan vierintävastuksen, sekä näin myös pyörimisen kannalta. Laakerin vierintävastuksen mittaamiseen on olemassa erilaisia standardeja. Me Skateprolla määrittelemme normaalisti laakerit ABEC- sekä ILQ-luokitusta käyttäen, ja ne kuvaavat laakerin tarkuutta. Yhteistä laakereille on:

Mitä korkeampi ABEC/ILQ luokitus, sitä vähemmän vierintävastusta. Tämä tarkoittaa sitä, että nopeuden ylläpitäminen on helpompaa, ja saat siten paremman kierrosajan.

Avoimet laakerit - pidä ne hyvin huollettuina

Useimpien pikarullaluistimien renkaissa on avoimet laakerit vierintävastuksen minimoimiseksi, jotta saisit paremman rullauksen ja suuremman nopeuden. Koska avoimeen laakeriin pääsee helposti likaa, on hyvin tärkeää pitää niistä huolta - erityisesti jos rullaluistelet hiekassa ja vedessä.

Kengät

Pikarullaluistimien kengät on optimoitu korkeaan suorituskykyyn. Tästä johtuen ne on suunniteltu kevyiksi ja niissä ei usein ole jarrua, sillä se olisi vain tiellä. Sen lisäksi, niissä on:

  • Matala nilkkaosa maksimoi tekniikkojen ja työntöjen vaikutusta
  • Jäykkä kenkä maksimoi voimansiirtoa
  • Tiukka istuvuus parantaa kontrollia

Yleisesti ottaen, kengät on valmistettu laadukkaista materiaaleista - jotkin jopa hiilikuidusta, joka on hyvin jäykkä materiaali. Hiilikuitukenkiä voi lämpömuovata vielä paremman istuvuuden saamiseksi.

Koko

Suosittelemme seuraavaa:

  • Valitse sama koko, kuin normaali kengän kokosi on. Haluat kengän istuvan jalassa tiukasti, jotta saisit paremman kontrollin.
  • Lue tuotesivulla oleva kokotaulukko saadaksesi lisätietoja kyseessä olevasta mallista.

On tärkeää muistaa, että kenkien suorituskyky on ensiarvoisen tärkeää, ei käyttömukavuus. Mitä tiukempi istuvuus kengissä on, sitä enemmän kontrollia saat.

Kiskot

Pikarullaluistimien kiskot ovat kevyitä. Joissakin on tilaa neljälle renkaalle, joissakin kolmelle. Voit kustomoida useimpien kiskojen kokoonpanoa vastaavaan henkilökohtaisia mieltymyksiäsi säätämällä kiskoa edestä ja takaa, ja näin kääntää sitä jalkasi mukaisesti. Joihinkin brändeihin on myös mahdollista asentaa poikittaiskallistuman ja kaltevuuden säädin kiskon kallistamiseksi ja näin säätää kulmaa kustomoidun luistelutyylin saamiseksi. Pikarullaluistimille on ominaista matala painopiste, joka tarjoaa parempaa hallintaa erilaisia tekniikoita harjoitellessasi. Akseliväli on suunniteltu pitkäksi, jotta vakaus säilyisi suurissa nopeuksissa.

Suojavarusteet

Pikarullaluistelussa käytettävät suojat ovat usein ohuempia ja kevyempiä, varmistaen ketteryyden ja suuren nopeuden. Ja juuri suuren nopeuden takia on hyvin tärkeää, että käytät suojia kaatumisen varalta.

Semi-pikarullaluistimet - nopeuden ja kuntoilun fuusio

Jos haluat nopeutta, mutta haluaisit myös käyttömukavuutta sekä jarrun, sinun kannattaa tällöin valita semi-pikarullaluistimet - pikarullaluistimien ja kuntorullaluistimien hybridi. Niissä on osa kuntorullaluistimien käyttömukavuudesta, mutta isommat renkaat joilla on mahdollista saavuttaa suuria nopeuksia.

Kenkäosa voi olla mitä tahansa tyypillisestä kuntorullaluistinkengästä aina pieneen, kompaktiin ja kevyeen pikarullaluistintyyppisen kenkään. Ne säilyttävät kuitenkin osan käyttömukavuudesta, jonka tunnemme kuntorullaluistimista.

Renkaat ovat tyypillisesti 90 -125 mm ja tarvitset yleensä jarrun. Joissakin malleissa, jotka muistuttavat suuresti pikarullaluistimia, ei ole jarrua, mutta näissä tapauksessa voit ostaa sen todennäköisesti erikseen.

Tutustu laajaan pikarullaluistinvalikoimaamme täällä.

Tuoteryhmät

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot