×
Valikko

Laskettelusuksien ostaminen lapsille

Kun valitset oikeanlaiset, lapselle sopivat laskettelusukset, voi lapsi kehittää taitojaan ja - mikä tärkeintä - pitää hauskaa. Oikeanlaiset sukset sopivat hoidetuilla rinteillä lasketteluun, sillä näin lapsi voi parhaiten oppia ja kehittyä - ellei hän ole jo erikoistunut tiettyyn lajiin. Kun valitset laskettelusukset lapsellesi ota huomioon lapsen taitotaso, sillä aloittelijoille sopivat sukset ovat pehmeämmät ja helpommat käyttää kuin edistyneen tason sukset.

Vaikka lasketteluvarusteiden vuokraaminen on tietenkin vaihtoehto, mahdollistaa suksien ostaminen niiden käyttöön ja tuntumaan tutustumisen, mikä lisää lapsen itsevarmuutta lajin parissa. Etkä joudu kuluttamaan kallista aikaasi vuokrausjonoissa loman alussa!

RINNESUKSET - PARHAAT SUKSET HOIDETUILLE RINTEILLE

Rinnesukset ovat hyvä valinta lapselle, sillä niiden avulla hän voi opetella laskettelun perusteita tai kehittää taitojaan harjoitteluun kannustavassa ympäristössä. Nämä sukset ovat kapeat, ja tarjoavat hyvää pitoa ja hallintaa kovalla lumella.

ALL MOUNTAIN -SUKSET - PARHAAT MONIPUOLISET LASTEN SUKSET

All Mountain -sukset sopivat aloittelijoille, sillä ne ovat helppokäyttöiset. Suksien muotoilu tarjoaa seikkailunhaluisille lapsille parempaa hallintaa ja helpompaa kääntymistä rinteiden ulkopuolella.

Osta lasten laskettelusukset

Valikoimamme sisältää myös erityyppisiä suksia edistyneemmille lapsille, joille on jo kertynyt kokemusta ja jotka tahtovat kokeilla esimerkiksi parkkia, kilpailuja tai vapaalaskua. Jos kiinnostuksesi heräsi kannattaa sinun lukea Oppaamme kokeneille laskettelijoille, jossa kerromme lisää erityyppisistä suksista.

Kuinka valitsen oikeanpituiset sukset

Lapsi oppii nopeammin ja nauttii laskettelusta enemmän silloin, kun sukset on valittu hänen kokonsa ja taitotasonsa huomioon ottaen. Lasten suksien pituutta valitessa tärkein tekijä on pituus. Koska lapset ovat yleensä pituudeltaan ja painoltaan sopusuhtaisia, valitse laskettelusukset joiden kärki yltää rintakehän ja kulmakarvojen välille.

Jos lapsi on vasta tutustumassa lajiin kannattaa valita lyhyemmät sukset, joiden kärki yltää rintakehän alueelle. Vastaavasti jo edistyneempi lapsi hyötyy pidemmistä suksista, jotka yltävät kulmakarvojen korkeudelle.

Kuva näyttää aloittelijoille sopivan suksien pituuden (lapsen pituus -35 cm)

Lasten laskettelusukset
Ensikertalainen Lapsen pituus -40 cm
Aloittelija Lapsen pituus -35 cm
Keskitaso Lapsen pituus -30 cm
Edistynyt Lapsen pituus -15 cm
Ekspertti Lapsen pituus -5 cm

Sukset siteillä vai ilman siteitä

Lasten suksia on saatavilla sekä siteillä varustettuina, että ilman siteitä. Suosittelemme yleensä valitsemaan siteillä valmiiksi varustetut sukset, sillä niitä on helppo säätää ja ne takaavat hyvää suorituskykyä. Siteillä varustettuja suksia löytyy kaikille taitotasoille, ja ne ovat hyvä valinta erityisesti aloittelijoista keskitasoon.

Erikseen myytävät laskettelusiteet kuuluvat yleensä erityisempiin kategorioihin, kuten parkki-, vapaalasku- ja touring -suksiin. Näissä tapauksissa vaaditaan erikseen ostetut siteet. Jos lapsesi on keskitason laskettelija tai sitä edistyneempi, voi siteiden ostaminen erikseen olla varteenotettava valinta, sillä näin varusteet on helppo kustomoida. Saat lisätietoa laskettelusiteistä Alppisiteiden osto-oppaastamme.

Muut lasketteluvarusteet

LASKETTELUMONOT

Monoilla voi olla valtava vaikutus lapsen kokemukseen, ja vuokramonot ovat usein epämukavia. Kun päätät ostaa laskettelumonot lapselle, ovat sopiva koko ja monon tyyppi pääosassa.

Monojen koko mitataan senttimetreissä, ja sillä tarkoitetaan jalkaterän pituutta kantapäästä aina varpaiden kärkeen. Voit mitata lapsen jalan teippimitan tai viivottimen avulla. Lasten laskettelumonot ovat tavallisesti hyvin joustavia, ja niistä löytyy 1 - 4 kiinnityssolkea.

Edistyneille ja kilpailusta kiinnostuneille lapsille löytyy myös kilpamonoja, jotka ovat tavallisia monoja huomattavasti kalliimpia, ja joista löytyy suuri flex (60 to 90).

LASKETTELUSAUVAT

Jos lapsesi on vasta aloittelemassa laskettelua, ei sinun tarvitse hankkia laskettelusauvoja heti. Hyvä hetki sauvojen hankkimiseen on silloin, kun lapsi on oppinut lajin perusteet ja laskettelee varmoin ottein.

Vinkki: Näin tutustutat lapsen laskettelusauvojen käyttöön. Varmista, että kun lapsi ottaa laskettelusauvat käyttöön, hän käsittelee niitä oikealla tavalla. Lapsen tulee käyttää sauvoja sopivan tiukalla otteella, ei löysästi käsissä pitäen tai sauvoja perässään vetäen - nämä virheet on helpompi estää etukäteen kuin korjata niitä silloin, kun lapsi on jo ehtinyt oppia väärän tekniikan.

Löydä sopivan pituiset laskettelusauvat lapselle Laskettelusauvojen kokotaulukosta

KYPÄRÄ

Laskettelukypärä on lapselle äärimmäisen tärkeä ja olennainen varuste. Olipa lapsi aloittelija tai lajinsa ekspertti, on tapaturman vaara aina olemassa. Sen lisäksi, että kypärä tarjoaa tärkeää suojaa, se voi myös tuoda lämpöä sekä turvallisen olon aiheuttamaa itsevarmuutta. Useat maat ovat säätäneet lakeja, jotka tekevät laskettelukypärästä pakollisen varusteen lapsille. Lue lisätietoa: Kuinka käytän kypärää oikein ja Kypärän käyttöikä.

Laskettelulasit, hansikkaat ja lajin vaatima vaatetus on muita tärkeitä elementtejä, jotka takaavat mukavia hetkiä rinteeseen. Löydät nämä kaikki sivustoltamme: Täydellinen laskettelu- ja lumilautailulasien opas

Tutustu laskettelu- ja talvivaatteiden valikoimaamme

Tuoteryhmät

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot